Masivní zemětřesení v Japonsku

14.03.2011 10:19

 Dne 11.3.2011 zasáhlo Japonsko zemětřesení o síle 9 st. Richterovy stupnice- jedno z největších v moderní historii. Způsobilo vznik 10m vlny tsunami, která zasáhla pobřežní oblasti. Podrobnosti na https://gnosis9.net/view.php?cisloclanku=2011030002.

 

Komentář : Oblast Japonska leží ve velice sejzmicky aktivní oblasti tzv. ohnivého prstence s četným výskytem zemětřesení a aktivních sopek. Krátce po otřesu vybuchla i jedna z japonských sopek, což ukazuje na velkou nestabilitu tektonických desek v oblasti. Celou událost bych viděl z více pohledů. 

Je zřejmé, že stejně jako na světě přibývá klimatických katastrof, přibývá i silných zemětřesení. Souvisí to s nastávajícími změnami na Zemi a s kauzou roku 2012. Tedy končí starý a začíná nový věk což je spojeno s větší nestabilitou v přírodě a společnosti. Zčásti je to přirozený proces. Je tam,podle mně ale i vliv člověka. I když vám geofizici řeknou, že lidské myšlení a chování toto ovlivnit nemůže,

Druhá stránka ukazuje na mylné směřování technické civilizace. Ještě před pár dny nikdo netušil, že by jaderné elektrárny v Japonsku mohly býti v ohrožení. A najednou je jich v ohrožení několik a již unikl i radioaktivní materiál. Úsměvné je ujišťování českých odborníku, že u nás při silném zemětřesení, by žádné ohrožení atomových elektráren nebylo. Obrovské jsou i další ekologické škody, např. obrovskými požáry ropných rafinérií.

Měli by jsme si přečíst např. práce Nikoly Tesly, který hovořil jak získávat energii jinak, než našim způsobem a to levně a ekologicky z nevyčerpatelného zdroje. To by, ale se musela změnit elita společnosti a přístup nás všech. Ne jak je to dnes. To mně nezajímá, to se mně netýká, tak jak to znám často nejen ze školy. Brzy totiž může dojít i na nás.