Největšímu zvonu světa upadlo srdce

10.01.2011 09:48

 Největšímu zvonu světa upadlo srdce

 

 

KOLÍN NAD RÝNEM - Srdce největšího pohyblivého zvonu světa, jenž se nachází v katedrále v německém Kolíně nad Rýnem, se dnes 6.1. v den svátku tří králů zřítilo a rozbilo. Informují o tom německé servery. Část zvonu svatého Petra se ve slavném kolínském dómu zřítila kolem 9:30 SEČ. Zvon přezdívaný "Tlustý Petr" má představovat symbol míru. Odlit byl v roce 1923 v durynském městě Apolda.

 

zdroj: https://www.lidovky.cz/nejvetsimu-zvonu-sveta-a-symbolu-miru-upadlo-srdce-fhd-/ln_zahranici.asp?c=A110106_220031_ln_zahranici_ani

 

Komentář : Někdo by mohl vidět v události znamení blížící se strašlivé války, jiný jen shodu náhod kterými se netřeba zabývat.Na jedné straně není důvod k panice, na druhé vzpomeňme na podobnou událost z června roku 2002 v Praze. Po puknutí srdce zvonu Zikmund ze Svatovítské katedrály následovaly v Praze v srpnu téhož roku tisícileté povodně.

Německý zvon představuje symbol míru. Událost tak může indukovat představu blížíce se strašlivé války s obrazy vybuchujících bomb. Není ale událost spíše symbolem absence míru v nás samotných, v mezilidských vztazích na všech úrovních, v našich vztazích k přírodě a zvířatům v současné době?